Crește numărul copiilor infectați cu COVID, internați în spitale. Simptomele pot fi CONFUNDATE extrem de ușor

Valul cinci afectează tot mai mulți copii! În spitalele din țară sunt aproape patru sute de micuți diagnosticați cu COVID, iar medicii spun că simptomele infecției cu Omicron sunt asemănătoare cu o viroză clasică. Numai în Capitală, la Spitalul Grigore Alexandrescu secția COVID este plină. 

Medicii spun ca numraul copiilor infectati cu virusul SARS-CoV-2 care au nevoie de internare în unitățile sanitare din țară este în creștere. În acest moment, în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt internați 21 de copii. Vorbim, practic, despre cel mai mare număr raportat în acest val 5 al pandemiei de coronavirus. 

La Spitalul Grigore Alexandresccu din Capitală sunt internați în prezent 14 copii, secția COVID fiind plină. Micuții au forme ușoare și medii ale bolii. Vorbim, însă, de sugari sau preșcolari, asta pentru că niciunul dintre copii nu este mai mare de 5 ani.

În secțiile COVID din țară sunt internați aproape 400 de copii. Dacă vorbim despre simptome, doctorii atrag atenția că vorbim despre simptome specifice unei viroze sau intoxicații alimentare, și asta deoarece micuții manfiestă vărsături, dureri abdominale sau dureri gastro-intestinale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.