Criza gunoiului în județul Bacău. Eco Sud a blocat accesul la Celula 2

În același timp, în municipiul Bacău, s-a declarat “stare de urgență”

Criza gunoiului s-a declanșat, astăzi, în tot județul Bacău, pe fondul datoriilor mari acumulate de unele primării. Eco Sud a oprit activitatea la Celula 2 a depozitului de deșeuri, iar, astfel, mașinile care au adunat gunoiul din municipiul Bacău și din celelalte localități din județ, au fost întoarse din drum.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), situația apărută afectând și municipiul, fără ca acesta să aibă datorii către operator. “Am ajuns în această situație, întrucât ADIS – asociația pentru salubrizare din județul Bacău – are conturile blocate de operatorul de colectare și transport Romprest, pentru datorii de peste 14 milioane lei, rezultate dintr-un contract în care Municipiul Bacău nu este parte. Municipiul Bacău și-a achitat obligațiile pe subiectul deșeuri și nu are nicio datorie către Eco Sud”, spune Necula.
În cadrul ședinței de CLSU, s-a luat decizia de notificare a Agenției pentru Protecția Mediului pentru a se asigura continuitatea depozitării deșeurilor în celula 2, notificarea Gărzii Naționale de Mediu, a Direcției de Sănătate Publică și a prefectului județului Bacău și a fost declarată starea de urgență.

Convocarea CLSU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.