Crucea Roşie organizează Tabăra de pregătire și intervenție în caz de dezastre

Până în data de 13 august 2018, la Galion, în oraşul Comănești, se desfăşoară Tabăra de pregătire și intervenție în caz de dezastre, ediția a IV-a, organizată de Filiala Bacău și subfiliala Comănești a Crucii Roșii Române, cu sprijinul reprezentanţilor de la Sediul Central. Anul acesta participă peste 70 de voluntari din 16 județe.

La deschiderea oficială au participat Ioan-Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, Dan-Marcel Babliuc, directorul Filialei Bacău, Narcis Jitaru, președintele subfilialei Comănești, primarul orașului Comănești, precum şi pompieri, poliţişti, reprezentanţi ai Consiliului Județean Bacău, Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont și ai Comitetului Crucii Roșii Bacău.

În cele şase zile de instruire, voluntarii prezenți vor acumula cunoștințe referitoare la managementul situaţiilor de urgenţă, utilizarea logisticii necesare, precum şi pregătirea pentru salvarea de vieţi omeneşti în cazul unor posibile calamităţi.

Foto: Crucea Roşie Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.