Handbaliştii de la CSM Bacău au câştigat meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, cu HC Buzău, cu scorul de 30 – 25 (15 – 13). Victoria a venit la momentul potrivit şi, astfel, s-a respectat graficul propus, dar a adus şi ceva linişte pentru sportivii băcăuani. Asta până la reluarea campionatului, pe 3 noiembrie, când vor juca la Călăraşi.

Au marcat pentru CSM Bacău: Păunică 6, Tudorancea 6, Tărâţă 5, M. Cotinghiu 3, V. Anton 3, G. Cotinghiu 2, Bologa 2, Serhel 1, Păunescu 1, Gal 1 şi au mai jucat: Freiwald, Tamaş – portari; antrenori: Eden Hairi şi George Călin.
Pentru HC Buzău golurile au venit de la: Grasu 8, M. Anton 5, Mironescu 4, Chircă 3, Stroe 2, Istrate 1, Tudorache 1, Scarlat 1; antrenor – Eliodor Voica.

„Îmi felicit jucătorii pentru modul în care au luptat şi mulţumesc publicului, care ne-a fost din aproape. Cred că diferenţă a fost făcută de modul în care am gestionat fazele de apărare şi atac, atunci când am fost în inferioritate numerică. A fost un meci frumos, cu unele faze foarte spectaculoase şi cred că ambele echipe sunt capabile de surprize mari în actuala ediţie de campionat”, a declarat Eden Hairi, antrenor CSM Bacău, după meci.

„Felicit în primul rând echipa gazdă, care a câştigat pe merit cele 3 puncte. A fost un meci cu momente de mare calitate, prin care cele două echipe au demonstrat un potenţial superior obiectivului propus, adică evitarea retrogradării. Publicul băcăuan va fi mereu în inima mea. Si astăzi s-a dovedit a fi un public cunoscător, fidel, efervescent, care a adus un plus echipei sale”, a spus şi Eliodor Voica, antrenor HC Buzău.