Cu ochii în stele! Azi începe tabăra de astronomie de la Motoșeni, unde sunt primiți și “outsideri”

De astăzi până pe 5 august are loc la Motoșeni Tabăra națională de Astronomie „Să cunoaștem cerul!”, ajunsă la ediția a VI-a. Obiectivul taberei este promovarea astronomiei, educația prin astronomie pentru reducerea abandonului școlar și realizarea de observații astronomice planetare, deep-sky (galaxii, roiuri de galaxii, nebuloase planetare și roiuri de stele) și stelare (stele duble).

Membrii Astroclubului „Perseus” Bârlad, elevi olimpici la astronomie, astronomi amatori și nu numai iau parte la tabără, care este organizată de Școala Gimnazială „Gheorghe Nechita” Motoșeni și Primăria Motoșeni, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Astroclubul „Perseus” Bârlad.

Observațiile astronomice nu se vor derula într-un singur loc. Tabăra se mută dintr-un loc în altul, pe raza satelor comune, astfel încât participanții să aibă perspective diferite asupra cerului.

Ineditul taberei este că oricine poate lua parte la observații, nu doar cei care s-au înscris din timp. Practic, oameni obișnuiți, curioși să vadă stelele prin telescop, pot da o fugă până la Motoșeni să se alăture pasionaților de astronomie și să privească bolta prin instrumentele aduse în tabără de la Observatorul Astronomic din Bârlad. Pentru aceștia, accesul este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.