Cutremur de 5 grade în Zona seismica Vrancea, județul Galați

Un cutremur destul de puternic s-a făcut simțit în noapte de vineri spre sâmbătă, la ora 1.04.

În ziua de 25 aprlie 2020, la ora 01:04:18 (ora României), un cutremur s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, GALAȚI. Curtremurul a avut magnitudinea de 5.0, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea la 78 km NV de Brăila. Cutremurul de azi s-a resimțit în mai multe orașe, precum Bârlad, Constanța, Focșani, Iași, Suceava, Vaslui, Bacău, Tucea, Brăila și București.

Ministerul Afacerilor Interne reamintește cum trebuie să ne comportăm atunci când se produce un cutremur. 1. Păstraţi-vă calmul, nu intraţi în panică, liniştiţi-i şi pe ceilalţi, protejaţi copiii, bătrânii şi femeile. Nu vă speriaţi de zgomotele din jur. 2. Preveniţi tendinţele de a părăsi camera sau locuinţa, deoarece faza seismică iniţială are o durată redusă, astfel încât tocmai faza puternică a mişcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomeraţie şi panică, conducând la accidente grave, nedorite. ATENŢIE! Scările sunt elemente de construcţii foarte sensibile la deplasările diferenţiate ale etajelor şi, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări sub efectul oscilaţiei seismice este extrem de periculoasă. Chiar dacă ieşirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuinţă parter ar fi în principiu posibilă şi fezabilă în scurt timp, în special pentru persoane tinere, afară sunt multe alte riscuri: coşuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.