Decizie definitivă a instanței: Umbrărescu va construi centura Bacăului

Contractul pentru realizarea șoselei de centură a Bacăului pare să aibă cale liberă, după ce Curtea de Apel București a respins joi, 22 noiembrie, încă o cale de atac a turcilor de la IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. împotriva concurentului său, asocierea Spedition UMB – Tehnostrade. Iată și un fragment din documentul făcut public pe portalul instanțelor, respeciv al Curții de Apel București:

Secție: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: Litigiu privind achiziţiile publice dec.nr.2536/c5/2677/20.09.2018
Stadiu procesual: Recurs

”Complet: S8 Completul 5 recurs Achiziţii Publice. Tip soluție: Respinge plângerea. Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiate excepţia lipsei calităţii procesual active şi excepţia lipsei de interes. Respinge plângerea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată azi, 22.11.2018, în şedinţă publică”.
Parte intimată în acest proces, alături de Spedition UMB-Tehnostrade, a fost și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care acum o săptămână a încheiat reevaluarea ofertelor și a decis că oferta asocierii de firme românești este cea mai bună.

Propunerea financiară a firmelor care aparțin lui Dorinel Umbrărescu este de 668.330.294,63 lei fără TVA, echivalentul a 142 milioane Euro fără TVA. Obiectul principal al contractului „Proiectare și execuție Varianta de ocolire Bacău” îl reprezintă proiectarea și execuția lucrarilor ce constau în 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Menționăm că ofertantul declarat câștigător a ofertat o perioada de garanție a lucrărilor de 7 ani.
În condițiile deciziei definitive de joi a instanței, procesul de semnare a contractului va putea fi, în sfârșit, inițiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.