Deputații au votat SANCȚIUNI ȘI RESTRICȚII mai dure pentru parlamentarii turbulenți. Fără live-uri și afișe în Plen

0
1

Propunerea privind sancționarea mai dură și impunerea unor noi restricții pentru parlamentarii cu un comportament agresiv a primit aviz favorabil și va ajunge miercuri, la votul final, în plenul Camerei Deputaților. Modificările au fost propuse după incidentul care l-a avut protagonist pe liderul AUR George Simion. 

 

Potrivit proiectului de modificare a regulamentului, parlamentarii nu vor mai avea voie să transmită în direct sau să înregistreze ședințele Camerei, sancțiunea fiind suspendarea ședinței până la evacuarea deputatului din sală

De asemenea, abateri precum afișarea de bannere în sala de plen sau în comisii, violență fizică sau verbală față de alți parlamentari sau utilizarea cartelei de vot a altui deputat vor fi sancționate cu diminuarea salariului cu 50% pentru 6 luni și reducerea duratei intervențiilor în plen la doar 10 secunde, pe o perioadă de 3 luni, potrivit Realitatea Plus.

 

În cazul în care grupuri parlamentare în ansamblu se manifestă agresiv se propune retragerea angajaților grupului și a mașinilor pentru 6 luni, precum și prezentarea lor la un „panou al rușinii”, instalat la Palatul Parlamentului. Sancțiunile aplicate vor afișate pe site-ul Camerei Deputaților, pe toată durata mandatului, potrivit proiectului de modificare a regulamentului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.