DSP Bacău aşteaptă prima tranşă de vaccin antigripal

Chiar dacă vremea este încă frumoasă şi avem parte de temperaturi ridicate, DSP Bacău se pregăteşte pentru campania de vaccinare antigripală. Prima tranşă de 2.500 de doze de vaccin, dintr-un necesar estimat de circa 46.000 de doze pentru tot sezonul rece, este programată să ajungă în judeţ până la data de 18 septembrie. Acestea vor fi distribuite apoi către medicii de familie, dar şi în spitalele publice şi cabinetele medicale din cadrul unităților de ocrotire.
Acest vaccin gratuit se administrează persoanelor care au peste 65 de ani, bolnavilor cronici, gravidelor, medicilor şi asistentelor din unităţile sanitare care vin în contact cu bolnavii şi trebuie să-l solicite de la medicul la care sunt înscrişi. Pentru campania de imunizare din această iarnă, Ministerul Sănătății a achiziționat 1 milion de doze de vaccin.

Anul trecut, în judeţul Bacău, au fost confirmate 7 cazuri de gripă şi din păcate s-a înregistrat şi un deces.
Medicii recomandă vaccinarea antigripală, fiind cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. La fel de importante rămân şi măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor pentru strănut sau tuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.