Elevii și profesorii băcăuani au fost premiați în cadrul unei gale

69 de elevi cu rezultate foarte bune la concursurile și olimpiadele școlare din anul școlar 2017-2018, alături de profesorii care i-au călăuzit pe drumul performanței au primit premii din partea administrației locale, în cadrul unui eveniment denumit „Centenarul învățământului băcăuan”. 55 de cadre didactice au primit distincții pentru întreaga carieră pusă în slujba educației băcăuane, distincții ce le-au fost oferite de foști elevi, unii dintre ei ajunși profesori chiar în școlile de pe băncile cărora au plecat ca absolvenți, în viață.

De asemenea, 33 de proiecte și coordonatorii acestora care, prin tematica abordată și rezultatele obținute, au adus vizibilitate școlilor în care activează și o expunere pozitivă a acestora în spațiul public și 54 de directori de unități școlare pentru activitatea avută în anul școlar 2017 – 2018 au fost recunoscute și premiate.

“Ne-am amintit de dascălii care au marcat, prin excelenţa profesională, spaţiul educaţional şi cultural băcăuan, dar care nu se mai află din păcate printre noi. Acești profesori, care ne-au luminat cu știința și abnegația lor, călăuzindu-ne pașii, își au locul pe deplin meritat în inimile noastre”, a declarat primarul Cosmin Necula care i-a felicitat pe toți deopotrivă.

„Trebuie să fim mai buni de la an la an, să înţelegem că de aici vine totul: de la şcoală. Având o şcoală bună, vom avea şi o societate mai bună, şi o lume în care să fim fericiţi. E, dacă vreţi, morala subliminală a acestui eveniment. Un act de credinţă că lumea va fi salvată de educaţie. Să credem în asta!”, a spus și prof. Florin Lazăr, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Fondul de premiere al evenimentului a fost de 265,000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.