Este cert! Pista Aeroportului Bacău va fi modernizată

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova și directorul RA Aeroportul Bacău, Oana Chelaru, au semnat astăzi, la sediul ministerului contractul de finanțare pentru modernizarea pistei Aeroportului Bacău. Valoarea acestuia este de 112 milioane de lei, din care 75 la sută va fi asigurată de fondurile europene pe infrastructură, 23 la sută de bugetul de stat și 2 la sută de Consiliul Județean Bacău. Termenul de finalizare al lucrărilor este 2020. Pista din Bacău va avea capacitatea portantă 65, ceea ce va permite aterizarea/decolarea avioanelor grele, o lungime de 2.500 m și o lățime de 80 m. Proiectul mai include o cale de rulare CHARLIE, o cale de rulare DELTA, platforme antisuflu, două platforme RESA (zone de siguranță pentru ieșirile accidentale în afara pistei), un sistem de balizaj nou, o racordare la platforma de staționare a aeronavelor și un drum de securitate.

“Este încununarea eforturilor pe care împreună cu fostul președinte al Consiliului Județean, actualul senator Dragoș Benea le facem de mulți ani, nu numai pentru aeroport, dar și pentru celălalte elemente de infrastructură publică.  Din punct de vedere al absorbției de fonduri europene este un proiect care se subscrie politicilor europene privind modernizarea insfrastructurii de transport”, a declarat ministrul Lucian Șova.

Cu modernizarea pistei și a aeroportului, se speră ca mai mulți operatori aerieni să reconsidere aeroportul din Bacău.

 „Mai urmează investiții în echipamente, la fel cum nu am abandonat alte facilități pe care le pregătim pentru operatorii de zbor. Însă, ca și investiție și importanță, fără îndoială aceasta de astăzi este printre cele mai mari”, a declarat Oana Chelaru, directorul aeroportului.

Anul trecut, traficul pe acest aeroport a fost de 425 de mii de pasager, cu o creștere de peste 2,5 la sută față de anul anterior și pe locul al șaptelea în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.