FOTO: Gospodării inundate în mai multe zone ale județului Bacău. Cod galben până mâine

Județul Bacău a ieșit de sub incidența codului portocaliu de ploi torențiale. Precipitațiile au lăsat însă urme, iar apa a inundat mai multe gospodării, în diferite zone ale județului. Pompierii militari intervin la această oră, alături de voluntari ai serviciilor pentru situații de urgență, pentru evacuarea apei din gospodării din localitățile Onești, Tg. Trotuș, Răcăciuni, Bacău, Livezi și Comănești.

Bacăul rămâne până duminică, 2 iunie, la ora 6.00, sub avertizare cod galben. În acest interval de timp sunt așteptate în continuare averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totuși, vremea nu se îmbunează. Până pe 4 iunie, la ora 10.00, la nivelul întregii țări vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și căderi însemnate de precipitații. 

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.