FOTO: Imaginea dezastrului de la Răcăuți. De ce le-a luat pompierilor aproape 12 ore să stingă incendiul

După aproape 12 ore de luptă cu focul, pompierii au reușit să stingă focul care a izbucnit azi-noapte la Răcăuți, în comuna Buciumi, și care a cuprins patru case.
Pompierii au avut mari probleme nu numai din cauza materialelor combustibile, cât mai ales din cauză că hidranții nu erau funcționali.

Autospecialele de pompierii au fost nevoite să facă nenumărate drumuri ca să ia apă. Practic, toată noaptea a fost un du-te vino pe o distanță de 5 km, pentru ca mașinile de pompieri să fie alimentate.
O intervenție deosebit de dificilă din cauza suprafeței mari pe care se manifesta incendiul, a cantității mari de materiale combustibile, respectiv material lemnos și plante furajere, dar și din cauza nefuncționării sistemului de hidranți al localității. Din această cauză pompierii au fost nevoiți să își alimenteze autospecialele în sistem navetă, de la o distanță de aproximativ cinci kilometri”, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Potrivit pompierilor, incendiul devastator a izbucnit de la un coș de fum deteriorat. În urma incendiului au ars patru case și anexele acestora pe o suprafață de circa 800 de mp. Practic, din cele patru locuințe nu a mai rămas nimic, decât zidurile arse și pline de fum.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au făcut atac de panică. Una dintre victime a fost ulterior transportată la spital de o ambulanță SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.