Proiectul trebuie refăcut în proporție de 40%

Lucrările de reamenajare a zonei dintre Spitalul Județean de Urgență Bacău și Spitalul Municipal, în vederea realizării unui acces mai eficient și mai sigur către secția UPU Pediatrie si creării de locuri de parcare, nici nu au început bine că au fost blocate.

Asta după ce în timpul săpăturilor făcute de Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău a fost descoperit un canal ce adăpostește utilitățile Serviciului Județean de Urgență Bacău. Canalul respectiv, spun reprezentanții Consiliului Județean Bacău, principalul finanțator al lucrărilor, nu există identificat în proiectul elaborat de SSPM.

Culmea e că documentația urbanistică emisă de Primăria Bacău nu menționează – între instituțiile avizatoare – SJU Bacău, spital aflat în imediata vecinătate a lucrărilor și proprietar al rețelelor.

Consiliul Județean arată du degetul spre primărie, unde s-ar găsi vinovații, iar omisiunea din acte face acum ca proiectul să întârzie. Asta pentru că el trebuie refăcut și completat cu o nouă soluție tehnică și financiară.

Administrația județeană susține că lucrările vor costa mai mult, din primele estimări proiectul trebuind modificat în proporție de 40%.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul anului, lucru imposibil, după cum transmite finanțatorul proiectului.