FOTO: Invazie de omizi la Onești! Autoritățile au căutat soluții speciale pentru combaterea dăunătorilor care lasă gardul viu și arbuștii fără frunze

Pe fondul ploilor din această vară, un dăunător de “import”, face ravagii la Onești. Este vorba despre molia buxusului sau cydalima perspectalis, un dăunător asiatic are atacă aproape exclusiv buxusul sau așa-numitul gard viu. Nu molia este dăunătoare, ci larvele acesteia, care se dezvoltă în omizi păroase ce devorează frunzele și extrage din plantă substanțele benefice acesteia.

Locuitorii Oneștiului sunt disperați de invazia omizilor, iar în urma numeroaselor sesizări venite la oameni, Primăria a dispus o dezinsecție specială, cu substanțe pentru combaterea acestui dăunător ce atacă gardurile vii, plantele ornamentale și pomii din localitate.

“Programul de dezinsecție se derulează în perioada 16-26 iulie 2019, în intervalul orar 07,00-11,00 și se acționează simultan în mai multe locații din oraș, folosindu-se o soluție denumită Karate-Zeon plus solvent pentru aderare la frunză, produs ce se încadrează în categoria III-IV de toxicitate. În mai puţin de 7 săptămâni este a IV-a campanie de stropire a culturilor de buxus, principala planta afectată de această invazie de omizi.
Specialiştii din cadrul Primăriei Oneşti şi ai SC DPP SA Oneşti vor urmări evoluţia infestării cu molia Buxus-ului şi vor interveni pentru combaterea acesteia”, a transmis primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.