FOTO Tone de gunoi sunt aruncate pe marginea drumurilor naţionale

Tone de gunoi sunt aruncate, unele chiar din mers, pe marginea drumurilor naţionale. Şoferul unui autoturism, înmatriculat în Bucureşti, a fost depistat de lucrătorii Secției Drumuri Naționale (SDN) Bacău în momentul în care arunca deșeuri pe marginea DN 2, pe raza localității Orbeni.

Luat la întrebări, acesta a motivat că își făcea curățenie în mașină şi a strâns o parte dintre ambalajele aruncate pe spațiul verde.

„Din nefericire, acest comportament este frecvent întâlnit pe drumurile naționale, de pe raza cărora lucrătorii noștri strâng zilnic tone de deșeuri, unele depozitate direct în saci menajeri și aruncate de șoferi din mers. În cazul mai sus menționat, ca și în alte situaţii, DRDP Iași a sesizat Poliția și Garda de Mediu, în speranța sancționării celor care atentează la bunele norme de conviețuire socială”, spun oficialii de la DRDP Iași.
Aceştia fac un apel la conducătorii auto să-şi respecte colegii de trafic şi să depoziteze deșeurile doar în coșurile de gunoi din refugii și din spațiile special amenajate, pentru că Drumurile Naționale nu sunt tomberoane de gunoi.