FOTO: Un bursuc, musafir nepoftit în beciul unui locuitor al municipiului Bacău. Animalul rănit a fost îngrijit și eliberat în sălbăticie

Surpriză mare pentru un băcăuan care locuiește în zona de nord a municipiului. El a găsit în beci un bursuc, care era rănit după ce devastase totul în jur. Omul s-a speriat când a văzut animalul sălbatic și a sunat la 112 să ceară ajutor. Primii au ajuns la fața locului reprezentanții Centrului Regional de Ecologie, dar în ajutor le-a venit și o echiopă a Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpâni, pentru că bursucul nu putea fi capturat decât dacă era în prealabil tranchilizat. Totul s-a terminat cu bine, iar în final bursucul a fost eliberat în sălbăticie.

“Un cetățean din zona de nord a orașului a reclamat la 112 prezența unui animal sălbatic în curte, respectiv în anexa casei.
O echipă CRE (Centrul Regional de Ecologie) s-a deplasat la fața locului unde a găsit un bursuc, cam de 15 kg, rămas captiv în beci. După ce a încercat să iasă dar nu a reușit, bursucul a darimat prin beci ce a găsit, a făcut mici stricăciuni dar s-a rănit și la o laba.
Echipa de capturare a Serviciului de Gestionare Câini fără Stăpin din cadrul Primăriei Municipiului Bacău a fost solicitată să intervină, fiind singura autoritate publică din municipiu care dispune de armament, substanțe tranchilizante și personal autorizat.
După evaluarea situatiei în teren, s-a trecut la tranchilizarea cu succes a animalului. Acesta a fost dus urgent la cabinetul veterinar al dr. Ștefan Lepădatu din apropiere, i s-a administrat un vaccin antirabic, un antibiotic și i s-a tratat o rana.
Echipa CRE a preluat bursucul care și-a revenit din anestezie și a decis să îl elibereze într-o zonă sălbatică din afara orașului.
Este al 3 lea caz de animal sălbatic salvat de Serviciul nostru în ultimii 2 ani, după cei 2 urși tranchilizati și relocati”,  se arată într-un comunicat al Serviciului de Gestionare Câini fără Stăpân din cadrul Primăriei Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.