FOTO/VIDEO Îngerașul de fetiță, găsită nevătămată după o noapte petrecută pe dealul de lângă casă. Vezi povestea altor doi copii din județ care au supraviețuit lângă fiarele pădurii

Antonia, fetița de doar doi anișori dispărută aseară de acasă a fost găsită nevătămată după o noapte petrecută pe un deal. Micuța a dispărut de acasă ieri la ora 16.00 și a fost găsită azi dimineață la ora 9,30. “ALERTĂ-DISPARIȚIE COPIL!”- așa a sunat mesajul prin care toate structurile M.A.I din județul Bacău au fost alertate marți seara despre faptul că în jurul orei 20.00 o femeie a sesizat polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău că fiica sa, Gânju Vasilica-Antonia, în vârstă de 2 ani, a dispărut din curtea locuinţei, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16,30, când părinții nu erau acasă. Tatăl era la un vecin ca să-l ajute să mute un pat, a lipsit câteva minute, iar mama se afla în grădină după lemne. Tatăl a fost cel care a alertat vecinii care imediat s-au mobilizat și au început căutările. Abia după patru ore au sunat la 112 ca să anunțe faptul că fetița este de negăsit. Aproximativ o sută de polițiștii, jandarmi, salvamontiști, săteni, un câine de urmă și tinerii unui unui club de off-road au căutat-o toată noaptea. Pompierii au folosit chiar și o cameră cu termoviziune, iar polițiștii au apelat și la ajutorul unui câine de urmă. Sătenii au căutat fetița și în râul care trece prin sat, însă fără nicio șansă. Abia azi dimineață, în jurul orei 9,30 fetița a fost găsită pe un deal, la aproximativ 150 de metri de casă, de către agentul de poliție Mihai Blaj Mihai din cadrul postului de poliție Blăgești. După o noapte întreagă petrecută în frig, Antonia tremura toată, însă nu părea ca starea ei de sănătate să îi fost afectată, în afară de unele mici zgârieturi. Ea a fost preluată de un echipaj al ambulanței care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate.În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Bacău au întocmit un dosar penal, în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, iar minora va fi expertizată medico-legal. Agentul de poliție Blaj Mihai, din cadrul Postului de Poliție Blăgești- I.P.J. Bacău, a fost felicitat de conducerea Poliției Române”, a declarat agent principal Cătălina Crețu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Un copil a fost găsit după o noapte și două zile, iar altul, după opt zile

Antonia este cel mai mic, dar nu este însă singurul copil dispărut din județul Bacău care a supraviețuit după ce a stat sub cerul liber cel puțin o noapte întreagă. Anul trecut, o noapte şi aproape două zile, adică peste 30 de ore, a durat frica şi deznădejdea unei copile de doar cinci ani din comuna Livezi, rătăcită de acasă, care în tot acest timp a stat cu fiarele pădurii şi sa hrănit doar cu fragi şi cu mere pădureţe. Imediat după primirea apelului, importante efective de poliţişti din cadrul Poliţiilor municipiilor Bacău, Oneşti şi Moineşti, Secţiile 2 şi 3 Poliţie Rurală, sprijiniţi de colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Detaşamentul de Pompieri Oneşti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău şi Detaşamentul 3 Jandarmi Oneşti, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi voluntari au demarat acţiunile de căutare a copilei. Poliţiştii au folosit un câine de urmă, o dronă de la ISU Bacău şi o cameră cu termoviziune pusă la dispoziţie în urma solicitărilor de către Poliţia de Frontieră Vaslui. După exact 31 de ore din momentul în care a fost ultima oară zărită, fetița de cinci ani a fost găsită în pădure, la aproximativ şase kilometri de casă, pe o coamă de deal, de o echipă mixtă formată din pompieri militari băcăuani și pădurari. În urmă cu 14 ani, un alt copil de numai patru ani a supraviețuit miraculos, opt zile, într-o pădure din comuna Bârsăneşti. În 2005 Ionuț Căpraru a fost căutat, mai mult de o săptămână, de peste 500 de jandarmi, polițiști și localnici după ce Vasile Huţanu, ciobanul de 21 de ani cu care plecase de acasă, mărturisise că a violat și ucis copilul. În timp ce tânărul se chinuia să arate anchetatorilor locul unde l-ar fi îngropat pe băiat, copilului i se făceau sicriu și cruce. După opt zile de căutări, când toată lumea își pierduse orice speranță, Ionuț a fost găsit în viață de niște pădurari, jucându-se în noroi, într-o pădure de lângă satul Bârsăneşti. În tot acest timp, micuțul „Mowgli”, cum a fost poreclit băiețelul după personajul din „Cartea Junglei”, a găsit o baltă din care a băut apă, se hrănea cu fragi, iar noaptea dormea în buruieni şi se învelea cu brusturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.