FOTO:Un actor din Târgu Ocna cucerește America. Raresh DiMofte poate fi văzut în noul serial „Wu Assassins”, unde interpretează rolul unui un rus din Cartierul Chinezesc – San Franscisco. În România a jucat, cu Ionuț Iftimoaie, în serialele „La Bloc” și „Baronii”

La nouă ani după ce a lăsat România pentru Canada, actorul Raresh DiMofte, originar din Târgu Ocna, cucerește America. Cunoscut în România pentru rolurile din serialele „La Bloc” și „Baronii” unde a jucat, printre alții, alături de comăneșteanul Ionuț Iftimoaie, actorul băcăuan a avut apariţii în multe filme și seriale americane: „The Man in The High Castle”, „The Crossing”, „Charmed”, dar și în scurtmetraje premiate internaţional ca „Polymorphia” și „Kingspin”.În 2015 a fost nominalizat la Jessie Richardson Awards pentru „Cel Mai Bun Actor” într-un rol secundar pentru prestaţia lui din „Blasted”, de Sarah Kane, regizat de Richard Wolfe, Pi Theatre. În ultimii cinci ani a interpretat diferite roluri în peste 50 de producții. Ultimul an i-a adus multiple premii și nominalizări internaționale precum „Cel Mai Bun Actor Principal” și „Cel mai Bun Actor în Rol Secundar” pentru două roluri diferite în „Polymorphia” (Klaus Flue), regizat de Bernardo Villarreal, respective „Kingspin” (Doru), regizat de Kasey Lum în care joacă în românește. Raresh DiMofte poate fi urmărit jucând alături de Elijah Wood în comedia neagră „Come to Daddy”, care se va lansa în curând în cinematografele americane. După apariții în peste 15 filme și seriale americane în ultimii 5 ani, Rareș Dimofte e distribuit acum în noul serial „Wu Assassins”, care a fost lansat global joi, 8 august, pe Netflix, precizează un comunicat remis Cinemagia. „Wu Assassins” este un serial de acțiune cu arte marțiale și elemente supranaturale a cărui poveste se desfășoară în San Francisco – Cartierul Chinezesc.

De la Rareș Dimofte la Raresh DiMofte

Potrivit Cinemagia, Rareș Dimofte este actor profesionist cu experiență în film, televiziune și teatru. Este absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune, Universitatea „Babeș-Bolya- Cluj-Napoca, promoția 2005, la clasa Diana Cozma și Radu Teampău. Dimofte s-a născut la Târgu Ocna, într-o familie de sportivi. Tatăl, Costel DiMofte, este antrenor de haltere și arbitru internațional. Călcând pe urmele lui, Raresh a practicat și el diferite sporturi în copilărie (înot, caiac, handbal, baschet și rugby). Copilăria lui l-a obișnuit cu disciplina unui program încărcat: școală, antrenamente zilnice în diferite sporturi și o viață de familie bogată, călătorind peste tot cu tatăl său la competiții. Fiind mereu ocupat, Dimofte a început să se întrebe cu adevărat cine este și care este menirea lui abia în ultimii ani de liceu. După multe luni de căutări și încercări, a descoperit actoria și nimic nu la mai putut întoarce din drum. A studiat un an actoria ca pregătire pentru admiterea la facultate. Rareș Dimofte s-a înscris și a susținut examenul de admitere la două universități, UNATC și „Babeș Bolyai”, dar a ales să rămână la Cluj-Napoca unde a petrecut patru ani de studiu intensiv al actoriei. La scurt timp după absolvire s-a mutat în București unde a jucat în producții ca „La Bloc”, „Baronii” etc. 2010 a fost anul în care Raresh DiMofte a emigrat în Canada și s-a stabilit în Vancouver pentru a-și urma visul de a juca în filme și seriale americane. S-a lansat în 2013 cu serialul Almost Human și a continuat să apară în numeroase alte seriale de televiziune americane, filme de lung și scurtmetraj și piese de teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.