Deputatul social-democrat din Bacău, Gabriel Vlase, a primit luni, în urma audierilor din Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe aviz favorabil pentru a ocupa funcţia de director al SIE. S-au înregistrat 5 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, al reprezentantului USR.

„În cadrul audierilor a fost o discuţie foarte bună vizavi de ceea ce se întâmplă efectiv în domeniul siguranţei naţionale, în primul rând specific pentru Serviciu, atât cât mai ştiu şi eu în perioada în care eram preşedinte la comisie, au trecut ceva ani de atunci, şi eventuale perspective pe care putem să le facem pentru a eficientiza activitatea Serviciului, împreună bineînţeles cu comisia şi cu Parlamentul. Vom avea, după instalare, probabil, foarte multe discuţii aplicate vizavi de situaţiile care sunt sau pot apărea şi care pot fi îmbunătăţite. (…) Nu pot să spun că am obiective majore în sensul că, eu ştiu, trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situaţii care trenează de ceva ani în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei, pentru că legislaţia este destul de veche şi noi suntem la 20 de ani de la apariţia Legii 1. Între timp, România a devenit membru NATO cu responsabilităţi şi în spaţiul european şi în spaţiul nord-atlantic, deci în primul rând chestiunea cu armonizarea legislaţiei”, a spus Vlase, la Parlament, după audiere, citat de Agerpres.

Raportul comisiei va fi trimis Birourilor permanente reunite, urmând ca acestea să decidă o şedinţă de plen comun în care să se valideze propunerea pentru şefia SIE.

Este posibil ca şedinţa de plen reunit al Parlamentului să aibă loc în sesiunea extroardinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.