Harghita vrea să ia Valea Uzului cu totul! Consiliul Județean Harghita amenință cu un proces în instanță

G4Media.ro titrează astăzi că 17,8 hectare , adică exact suprafața localității Valea Uzului, urmează să fie revendicate în instanță de Consiliul Județean Harghita. Cel puțin așa reiese dintr-un comunicat al CJ Harghita trimis redacției G4Media.ro pentru a clarifica unele aspecte în urma apariției unui articol în această publicație.

”Legea trebuie respectată atât de județul Harghita cât și de județul Bacău. Așadar vom înainta un proces pentru 17,8 de hectare, care este de fapt suprafața localității Valea Uzului, care aparține comunei Sânmartin, apare în Planul Urbanistic General al comunei. Credem ferm, că rolul presei este informarea oamenilor și nu crearea tensiunii între cele două națiuni, respectiv români și maghiari. Terenul luat de comunaFrumoasa este de 4.494,8 ha, de comuna Păuleni-Ciuc este de 3.924,1 ha, de comuna Ciucsângeorgiu este de 4.155,7 ha, de comuna Sânmartin este de 6.569, de hectare. Comunele Frumoasa, Păuleni-Ciuc, Ciucsângeorgiu și Sânmartin sunt în litigiu pe o suprafață de 19.144,3 hectare cu județul Bacău”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly, care a fost transmis G4Media.ro.

Discuțiile legate de apartenența teritorială a localității, revendicată deopotrivă de Harghita și Bacău, au apărut în primăvară, după ce Primăria Dărmănești a făcut o serie de amenajări în cimitirul internațional de la Valea Uzului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.