Iată ce poți face dacă ai spart din greșeală, un produs, într-un supermarket. Ce spune legea

Imaginează-ți că ai spart, din greșeală, o sticlă scumpă de șampanie într-un supermarket. Primul gând care îți vine în minte este acela că va trebui să o plătești, dar nu te grăbi încă să scoți banii din buzunar.

Orice persoană poate, la un moment dat, să spargă accidental un produs într-un supermarket. Şi tocmai din acest motiv, este bine să ştii ce spune legea cu privire la acest subiect.

Ei bine, cumpărătorul care atinge, din greșeală, o sticlă și o sparge ar trebui să verifice dacă angajații supermarketului au amplasat-o corect. Conform legii, este obigatoriu să existe o bară de protecție la raionul cu băuturi pentru a stabiliza produsele.

Absența acestora poate duce la accidente precum spargerea sticlelor. În acest caz, vina îi aparține lucrătorului comercial, nu clientului. Iată și alte reguli pe care trebuie să le respecte conducerea supermarketului:

  • Să respecte distanța dintre rafturi. Aceasta depinde de suprafața magazinului. Astfel, ea este de 1,4 m pentru suprafețe de până la 100 m², de 1,6 m pentru suprafețe de 100-150 m², de 2 m pentru suprafețe de 150-400 m² și de 2,5 m pentru suprafețe mai mari de 400 m²;
  • Să se asigure că podeaua este uscată. Dacă un cumpărător alunecă pe podeaua umedă și cade peste raftul cu mărfuri, vina îi aparține, de asemenea, lucrătorului comercial;
  • Cumpărătorul nu este vinovat dacă sticla se prăbușește în timp ce se deplasează pe banda de la casă.

În cazul în care ți se cere să plătești daune pentru produsele sparte, poți solicita cartea de reclamații. Explică acolo modul în care s-a produs incidentul.

În cazul în care nu ajungi la o înțelegere, poți lua legătura în orice moment cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor pentru a clarifica situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.