Încă un focar de pestă porcină în județ. De această dată în Onești

Astăzi, a fost confirmată prezența virusul pestei porcine africane la 6 porci domestici morți, dintr-un efectiv de 50 capete suine, din gospodăria unui proprietar din localitatea Onești, diagnostic stabilit de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală.

“Gospodăria afectată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și mijloacelor de transport. De asemenea se procedează la uciderea preventivă a efectivului de porci rămas în exploatație, ecarisarea cadavrelor și dezinfecția în focar, în conformitate cu Ordinul emis de Președintele Unității Locale de Decizie, în urma Ședinței Centrului Local pentru Combaterea Bolilor din data de 21.02.2019”, spune dr. Florin Baltă, purtător de cuvânt la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

În cadrul ședinței CLCB s-a stabilit ca în zona de protecție de pe o rază de trei kilometri să intre localitățile Slobozia, cătunul Belci, din municipiul Onești, și perimetrul cuprins între străzile Calea Bacăului, Calea Mărășești monument DADA, gară, strada Avântului, cătunul Ciortea de sus din localitatea Brătila, comuna Helegiu. Zona de supraveghere este pe o rază de 10 km.
Totodată, s-a dispus amplasarea de dezinfectoare rutiere pe DN11, și dezinfectiare individuale la intrările și ieșirile din gospodăriile populației care dețin porci din perimetrul stabilit de către DSVSA Bacău, în jurul focarului.
În județul Bacău, s-a mai confirmat un focar de pestă porcină în comuna Oituz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.