Încep cursurile de formare la AJOFM Bacău

AJOFM Bacău se plasează pe locul al cincilea în țară ca număr de cursuri de formare desfășurate în luna ianuarie.

Începutul de an aduce mai multe cursuri de formare pentru șomerii băcăuani. Astfel, aceștia pot participa gratuit la cursuri de recalificare sau calificare înmeseriile de inspector resurse umane (24 cursanți), electrician în instalații energetice (14), lucrător finisor pentru construcții (14), lucrător în structuri pentru construcții (14) și instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze (14). În țară vor fi demarate, în total, 91 programe de formare profesională la care vor fi cuprinși 1.501 șomeri, cele mai multe cursurii fiind de ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, lucrător în comerț, bucătar și inspector (referent) în resurse umane.

AJOFM Bacău este acreditată să desfășoare cursuri în 16 meserii. Pentru toți cei care sunt în evidența acestei instituții precizăm că pregătirea profesională prin intermediul ei este gratuită. Dacă sunt din altă localitate decât Bacău, șomerii înregistrați oficial beneficiază și de decontarea cheltuielilor cu transportul. AJOFM asigură gratuitate și pentru cei care obţin venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă (500 lei) şi sunt înregistrați la agenţiile de şomaj.

Același drept îl au și persoanele care şi-au reluat serviciul la încetarea concediului pentru creşterea copilului, precum şi cele care s-au întors la lucru, după recuperarea capacităţii de muncă, ulterior pensionării de invaliditate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.