Informatica are succes! Cercul de informatică „Programare cu răbdare” se extinde și în alte județe

Cercul de informatică „Programare cu răbdare”, care a început la Bacău la inițiativa Asociației EduSoft, se extinde.

Primul cerc de informatică deschis în altă parte decât în Bacău a fost la Târgu Ocna. Iar în curând, acesta se va extinde în județul Vrancea, la Adjud.

Aveam mulți copii care veneau din diferite orașe alăturate și am observat interes din partea lor de a studia mai multă informatică. Din partea de sud-vest a județului Bacău au venit peste 25 de elevi, astfel încât am decis să înființăm la Târgu Ocna un centru al cercului nostru. Apoi, câțiva elevi din Adjud au venit la noi cu propunerea de a înființa un centru la ei în oraș și mi-au promis că există mai mulți colegi dornici să învețe mai mult, dar, din cauza distanței și a timpului, nu pot veni la Bacău.” a declarat Bogdan Pătruț, președintele Asociației EduSoft, profesor la Facultatea de Informatică din Iași.

La centrul zonal din Adjud, ședințele cu elevii pasionați de programare vor fi susținute de două profesoare ale Colegiului Național „Emil Botta” Adjud.

„Programare cu răbdare” este o inițiativă educațională gratuită pentru elevi, care a atras sute de studenți din zona Moldovei, dar și din alte zone ale țării. Cercul de informatică este susținut de sponsori locali.

În această vară, au fost organizate inclusiv tabere de informatică și matematică pentru elevi din toată țara.

Elevii care vor să ia parte la ședințele Cercului de informatică se pot înscrie la adresa https://programarecurabdare.ro/inscriere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.