Iohannis: Lucrurile vor fi MAI GRAVE. Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor

Presedintele Klaus Iohannis a facut un nou apel la mobilizare si la responsabilizare. Lucrurile vor fi mai grave, a atras atentia Iohannis, sambata, prezent la spitalul militar ROL 2.

„Imediat ce se va termina criza care din pacate va mai dura vom face o evaluare la sange a sistemului spitalicesc din Romania. Suntem pregatiti acum, dar in continuare vom lua masurile pentru a fi si mai bine pregatiti. Oricat de bine pregatire ar fi autoritatile, e foarte important sa evitati contactul cu alti oameni, evitati cu orice pret sa va intalniti intr-un loc inchis cu mai multi oameni. Cel mai important lucru este sa ne spalam foarte des pe maini. E o perioada foarte grea, din pacate, lucrurile in continuare vor fi mai grave. Ne asteptam la o crestere a numarului bolnavilor, dar vedem ca si statul se pregateste din ce in ce mai bine. Impreuna vom trece prin aceasta criza”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au ajuns, astazi, la noul spital de campanie construit de Armată , în Otopeni, la Ana Aslan. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani cand Armata ridică un spital pentru a suplini necesarul de paturi în spitale. Autoritățile se așteaptă ca numărul romanilor infectați cu Covid -19 să crească, în următoarea perioadă.

Președintele României Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban efectuează, astăzi, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. 

Armata Română a ridicat un spital mobil în incinta Institutului Ana Aslan, de lângă București.

Aici vor ajunge pacienții cu Covid 19, în cazul în care unitățile sanitare nu vor mai face față. 

Spitalul de nivel ROL 2 este asemănător celor amplasate în teatrele de operații și va gata până luni, spun autoritățile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.