În aceste zile, mai exact în perioada 8-11 octombrie 2018, o delegaţie a Consiliului Judeţean Bacău, condusă de vicepreşedintele Adrian Popescu se află în Germania, la ExpoReal 2018, cel mai mare Târg de Investiţii din Europa. Scopul participării este de a atrage investitori în judeţul Bacău pentru o serie de proiecte care vizează dezvoltarea infrastructurii turistice, de sănătate, aeroportuare dar şi stimularea mediului de afaceri.
Târgul Internațional de Investiții și Proiecte Imobiliare Expo-Real este organizat de către Messe Munchen GmbH Germania, fiind recunoscut deja ca cea mai mare platformă europeană de business pentru sectorul imobiliar și investițional. În anul 2018 are loc cea de a 21-a ediţie, la care şi-au anunţat prezenţa peste 40.000 participanți din 75 de țări de pe tot lanțul valoric al sectorului imobiliar și de investiții (investitori instituționali, orașe și regiuni, agenții de dezvoltare economică, instituții guvemamentale, dezvoltatori de proiecte imobiliare, arhitecți și proiectanți, consultanți imobiliari/agenții, bănci comerciale și de credit impotecar, clienți corporate, companii de leasing, de management al activelor imobiliare, de management de proiect și al investițiilor de exploatare/întreținere clădiri, universități și colegii).
Consiliul Judeţean Bacău participă în cadrul standului României, alături de consiliile judeţene din Iaşi, Suceava, Botoşani, Vaslui dar şi de primăriile Iași, Oradea, Siret, Constanța, Primăria București, sector 5, Alba Iulia și Sebeș.
Pentru cele trei zile de târg sunt anunţate conferinţe pe teme de investiţii şi oportunităţi de finanţare la care delegaţia băcăuană va fi prezentă.
Consiliul Judeţean Bacău a participat şi în 2017 la ExpoReal iar ca urmare a contactelor stabilite, în acest an au vizitat judeţul o serie de investitori interesaţi să dezvolte afaceri, atât în zona de producţie cât şi în cea de servicii.