La Moinești, oamenii devin cărți vii. Cum și când pot fi “răsfoiți”

Acțiune inedită a unei asociații, care transformă oamenii în cărți. Tinerii din Moinești vor putea împrumuta o carte vorbitoare de la Biblioteca Vie – o persoană trecută prin viață, pe care să o întrebe vrute și nevrute.

Biblioteca Vie este asemenea unei biblioteci obişnuite, din care cititorii interesaţi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp, le citesc şi le returnează bibliotecarului, pentru a fi răsfoite de următorii cititori interesaţi. Sunt două diferenţe majore însă: cărţile sunt persoane, iar citirea lor presupune dialogul cititorului cu acestea.

În Moinești, pe 5 octombrie, începând cu ora 15, participanții proiectului Moinești Next Generation se vor bucura foarte mult dacă munca lor de organizare va aduce în prim plan oameni-cărți vii care vor dărui din experiența lor de viață, din experiența profesională și le va atrage atenția tinerilor care își doresc să fie mai informați, mai energici și mai optimiști în ceea ce privește orientarea în viață. Ideea planificării primului eveniment public de tip Biblioteca vie la Moinești a pornit de la nevoia punctată de către un grup al participanților proiectului Next Generation: tinerii au nevoie de informare directă, reală, cu aspecte pozitive, dar și negative legate de experiențe de viață, experiențe de studio, experiențe profesionale. Prin aceasta initiaţivă, prin acest proiect nou al organizat de către ei sub atenta îndrumare și susținere a echipei asociației, ne dorim să se dezvolte și să capete mai mult siguranță și încredere în cunoștințele accumulate, în competențele și abilitățile pe care le au, dar și mai mult curaj să se dezvolte din ce în ce mai mult. Au renunțat la multe ore de vacanță și-am câștigat împreună peste 60 de ore de activități și sesiuni de lucru. Lucru care arată multe despre ei”, a declarat Anca Balaban, președinte al Asociației Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă.

Prin această metodă, echipa își dorește să promoveze în rândul tinerilor din Moinești și din împrejurimi, oameni și activități prin care fiecare să-și descopere dorința de a evolua.

Mai multe detalii despre evenimentul care va avea loc luna viitoare vor fi publicate în curând pe website-ul asociației 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.