Lucrări pe rețeaua de termoficare. Cei afectați nu au apă caldă

Thermoenergy anunță că în aceste zile au loc lucrări pe rețeaua de termoficare în cadrul proiectului municipalității „Modernizarea rețelei de termoficare SACET Bacău – Închidere inelară a magistralei Sofert cu Cornișa”, care are drept scop montarea mai multor vane pe rețea, astfel încât avariile să dureze mai puțin și să afecteze consumatorii cât mai puțin.

„Lucrările se vor desfășura conform graficelor întocmite de executant și în funcție de condițiile meteo, astfel încât să nu fie afectată începerea furnizării de agent termic pentru încălzire, dacă vremea se va răci”,explică Narcisa Antoneac, purtător de cuvânt al Thermoenergy.

Rețelele primare ale furnizorului de energie termică nu au fost reabilitate niciodată integral, fiind în funcțiune de 35 de ani. Avariile repetate îi afectează nu doar pe cei care locuiesc în zonă, ci cartiere întregi, pe distanțe mari.

Primele lucrări au avut loc pe Aleea Ghioceilor, dar s-au montat vane și în zonele Oituz și Gării, iar consumatorii din apropiere nu au avut apă caldă.

Lucrările executate acum se vor finaliza în prima parte a lunii octombrie, dar ele vor dura în total 36 de luni, după cum arată termenul de execuție din autorizație. Valoarea proiectului este de 6,5 milioane de lei, din care 70 la sută provin de la Ministerul Dezvoltării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.