Mâine vor porni sirenele pentru situaţii de urgenţă. De ce nu trebuie să vă panicaţi

Miercuri, 1 august, între orele 10.00-11.00, în municipiul Bacău, se va desfăşura exerciţiul lunar de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, anunţă Primăria Bacău.
Scopul acestuia este de a obţine date reale cu privire la starea de operativitate a sirenelor şi a gradulului de acoperire acustică, precum şi de antrenare a autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei, prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.
Preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU) vor primi de la dispeceratul ISU Bacău un mesaj tip SMS, cu o notificare despre iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă, mesaj ce va fi transmis folosindu-se marcajul „EXERCIŢIU” la începutul şi sfârşitul acestuia.
După primirea mesajului şi confirmarea de primire, preşedintele CLSU va dispune punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare a populaţiei şi transmterea semnalului în funcţie de tipul pericolului specificat în SMS. Băcăuanii sunt rugaţi să nu intre în panică, pentru că va fi doar un exercițiu.