Mașina deschisă, invitație pentru hoți! Ce a pățit un tânăr din Comănești care și-a lăsat mașina descuiată ca să cumpere ceva de la magazin

Un tânăr de 23 de ani din Comănești a învățat pe propria piele ce au vrut să spună bătrânii prin proverbul “paza bună trece primejdia rea”. El a coborât din mașină doar pentru câteva minute ca să cumpere ceva de la un magazine din oraș. S-a gândit că se va întoarce repede, așa că și-a lăsat mașina deschisă. A fost ca o invitație pentru doi hoți care tocmai treceau prin zonă și care, când a văzut mașina descuiată, au făcut “curățenie”. Ei au furat ce le-a picat în mână, respectiv un casetofon, un laptop şi niște haine.

Când s-a întors la mașină și a văzut că fusese prădat, tânărul a sunat la poliție. Polițiștii au reușit destul de repede să dea de urma infractorilor. Este vorba despre doi tineri, de 17 şi 27 de ani. Cei doi aveau laptopul și casetofonul, care i-au fost restituite păgubitului. Cei doi sunt cercetați pentru furt calificat. De asemenea, polițiștii îi cercetează și pentru tentativă la furt calificat, întrucât oamenii legii au stabilit că şi un alt autoturism i-ar fi tentat pe hoți, însă din acesta nu au furat nimic.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni poliţiştii vă recomandă: Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii genţi, borsete, poşete, îmbrăcăminte, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie etc. Evitaţi să păstraţi în autoturism actul de identitate, permisul de conducere, cărţile de credit sau alte înscrisuri necesare şi valoroase.Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile.Totodată, asiguraţi-vă, la părăsirea autoturismului, că l-aţi încuiat”, a transmis inspectorul principal Cătălina Păduraru de la IPJ Bacău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.