Medic de familie, amendat de DSP pentru că folosea o cameră de termoviziune pentru testare COVID-19

Un medic de familie din localitatea Huruieşti a fost amendat cu 2.000 lei de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău pentru că folosea în cabinet o cameră de termoviziune cu care lua temperatura pacienţilor pentru depistarea unei eventuale suspiciuni de COVID-19.

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti – punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului „cameră de termoviziune”, deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale „înregistrare, avizare MS” şi a protocolului de utilizare a acestuia. De asemenea, i s-a pus în vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19″, se precizează într-un comunicat de presă al DSP Bacău.

Potrivit presei locale, medicul de familie a achiziţionat din fonduri proprii aparatul de termoviziune şi percepea 50 de lei de la fiecare pacient care dorea să afle dacă temperatura corporală ridică suspiciuni de infectare cu COVID-19, relateaza AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.