Noutate. Creșele băcăuane trec la inspectorat

O modificare legislativă le dă posibilitatea unităților de învățământ să înființeze, din următorul an școlar, creșe. În acest sens, și pentru a obține finanțarea pusă la dispoziție, rețeaua școlară a municipiului Bacău a fost aprobată și cu noile structuri.

Șase unități de învățământ cu personalitate juridică din municipiul Bacău vor prelua din anul școlar viitor în structura lor și cele șase creșe câte sunt în acest moment în oraș, în subordinea centrului Bugetar de Creșe, respectiv:

• Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” – Creșa nr. 9 (cartierul CFR) (ce va fi arondată Grădiniței din cadrul Școlii „Dimitrie Leonida”)

• Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” – Creșa „Letea” (ce va fi arondată Grădiniței „Letea”)

• Școala Gimnazială „Constantin Platon” – Creșa nr. 6, de pe strada Alexandru cel Bun (arondată Grădiniței 33)

• Școala Gimnazială „George Bacovia” – Creșa nr. 4, strada Carpați (arondată Grădiniței 28)

• Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” – Creșa nr. 19, strada Constache Negri (arondată Grădiniței „Rază de soare”)

• Școala Gimnazială Nr.10 – Creșa nr. 3, strada Pictor Andreescu (arondată Grădiniței 21)

„În acest moment, nu fac decât să respect legea. Vom ușura povara de pe bugetul local, banii urmând să vină de la minister. Vom avea și posibilitatea de a face educație, în sensul formării educatorilor puericultori chiar la Colegiul Pedagogic, în Bacău”, a declarat prof.Florin Lazăr, inspector  școlar județean general.

Schimbările îi nemulțumesc pe angajații Centrului Bugetar Creșe, care se simt amenințați cu demiterea.

„La 31 august 2019 nu vom mai avea personalitate juridică. Nu se menționează ce se întâmplă cu personalul. Nouă nu ni s-a adus la cunoștință nimic, nu ni s-a răspuns la adresele din ianuarie, este o totală secretomanie. Înscrierile pentru noul an s-au dat total peste cap. Noi vom face demersuri și prin Asociația Creșelor”, a declarat Diana Buganu, director al Centrului BUgetar CReșe.

În creșele de stat, în acest moment, sunt peste 460 de copii în îngrijire.

Solicitările părinților sunt mult mai mari, în fiecare an listele de așteptare fiind de peste 100 de dosare, iar nevoia de noi spații de astfel de unități este stingentă. Înscrierile în creșe pentru anul școlar viitor vor începe în luna mai, conform deciziilor luate în consiliul de administrație al Centrului Bugetar Creșe Bacău. În aceste unități antepreșcolare băcăuane lucrează acum 118 persoane.

Primăria Municipiului Bacău a demarat o serie de proiecte specifice Axei prioritare 4 cu ajutorul cărora, prin fonduri nerambursabile, să fie construite noi creșe: în cadrul Școlii „Nicu Enea”, Școlii Gimnaziale „G.M. Cancicov”, Colegiului Tehnic de Comunicații „N.V.Karpen” și una în cartierul Șerbănești, precum şi Creşa „Alecu Russo”, care se află deja în proces de reamenajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.