Oferte de lucru atrăgătoare în străinătate. Lista completă pe site-ul AJOFM Bacău

Băcăuanii care nu-şi găsesc un job în ţară sau vor să câştige mai mulţi bani au la dispoziţie oferte de lucru atrăgătoare în străinătate, care pot fi consultate pe site-ul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău.

În total, sunt peste 1.300 de posturi, dar selecţia se face la nivelul întregii ţări.
Austria, de exemplu, are nevoie de 100 de cameriste cu experienţă de cel puţin un an, iar salariul net poate ajunge la 1.600 de euro pe lună, de 100 de bucătari şi de 100 de chelneri, cu salarii de aproape 2.000 de lei pe lună.

Peste 200 de joburi oferă şi Germania, în domenii diverse, însă cele mai multe sunt de sudor, lăcătuş, instalator sau electrician, plătite cu 10,50 euro brut/oră. O ofertă generoasă vine şi din Olanda, care caută 100 de muncitori în sere, dar posturi mai oferă şi Marea Britanie, Slovacia, Slovenia, Franţa, Belgia, Spania, Suedia, iar multe dintre oferte expiră la sfârşitul acestei luni.

Potrivit celei mai recente informări a AJOFM Bacău, pentru luna iunie 2018, valoarea ratei şomajului în judeţul Bacău a fost 6,09%. Numărul total de şomeri înregistraţi era de 12.867, din care 4.968 femei. Din totalul şomerilor înregistrati, doar 1.653 primesc indemnizaţie de şomaj şi toţi ar putea fi tentaţi de ceea ce oferă angajatorii străini, aflaţi în căutare de forţă de muncă în alte state europene.
Cei interesaţi să se înscrie în reţeaua de selecţie europeană, se pot prezenta la sediul AJOFM Bacău cu un CV în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.