Pacienții cu hepatită C se pot trata acum și în Bacău

Bacăul a intrat pe harta centrelor unde pacienții care suferă de hepatită C se pot trata fără interferon. Acest lucru se poate face cu trimitere de la medicul de familie, gratuit.  Tratamentul fără interferon pentru Hepatita C este disponibil în Bacău încă din luna septembrie a acestui an. Noul regim terapeutic cu aceste medicamente fără interferon este mult mai ușor pentru pacient, cu mult mai puține efecte secundare, iar efectul tinde spre 100%.

„Acum există posibilitatea ca toți pacienții cu Hepatita C sa se trateze, cu toate gradele de fibroză, si cu regimuri terapeutice diferite, ceea ce practic individualizează tratamentul. Tratamentul trebuie foarte bine identificat prin factorii care sunt asociați, prin celelalte tratamente administrate pacienților. Virusul C se transmite prin sânge si secreții”, a declarat dr Luminița Popovici, medic primar șef secție Gastroenterologie la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței acestei boli, 4,3 %.
Procentul de pacienți cu Hepatita C în Bacău este de 4,15%, unul peste media națională. Centrul va deservi nu doar populația județului, ci a întregii regiuni, o altă posibilitate fiind la Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.