Paște liniștit pentru medicii de la Urgențe. Numărul băcăuanilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a fost destul de mic

Anul acesta băcăuanii au avut, în linii mari, parte de o minivacanță de Paști și de 1 Mai destul de liniștită. Asta s-a văzut cel mai bine la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bacău. În cele 6 zile, cât a ținut minivacanța, la UPU au ajuns mai puțin de 1000 de pacienți. Mai exact, în perioada 26.04 (ora 07:00) – 02.05 (ora 07:00), au fost înregistrați 967 pacienți adulți, din care 231, adică 24%, au rămas internați. La pediatrie urgențe au ajuns 429 copii. Dintre ei, 74, adică 17%, au rămas internați.

Chiar dacă cifrele par mari, numărul pacienților care au ajuns la urgențe în zilele de sărbătoare este mai mic decât al celor care ajung în mod obișnuit la spital cu diverse probleme medicale și este redus la jumătate comparativ cu perioada Crăciunului de anul trecut.

Mulți pacienți au ajuns pe mâna medicilor cu diferite traumatisme, rezultate în urma unor accidente rutiere, dar și din cauză că au fost mușcați de căpușe ori de câini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.