Aproape 20.000 de pensionari din municipiul Bacău vor primi pachete minime de subzistență de la Primăria Bacău. Propunerea primarului Cosmin Necula a fost votată, vineri, de Consiliul Local, după două zile de polemică cu PSD, partid care a propus să li se dea vouchere tuturor pensionarilor, precum și măsuri pentru protecția contra transmiterii virușilor.

„Pachetele ar fi trebuit să ajungă la persoanele vârstnice cu pensii mici, având în vedere obligația legală ce ne revine în această situație, ca autoritate locală, în ceea ce privește asigurarea traiului pentru categoriile sociale vulnerabile. În această perioadă trebuie să limităm cât mai mult expunerea acestora în medii aglomerate, cum sunt spațiile comerciale.„ a spus Cosmin Necula

În distribuirea acestor pachete direct la domiciliu, la care ar fi trebuit să participe peste 100 de angajați ai Primăriei și Poliției Locale, aveam deja confirmat și sprijinul voluntarilor de la Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC), Scoala Sanitara Postliceala ”Sanity” Bacau, ASCOR Bacău, Crucea Rosie Bacau, Biserica Catolica si alții.