Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au identificat un tânăr de 23 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 15 spre 16 aprilie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism parcat în curtea unui imobil din comuna Ciurea, care ar fi fost lăsat descuiat şi având cheia în interior. 

De asemenea, tânărul ar fi condus autoturismul pe drumurile publice. 

În cadrul dosarului penal, la data de 7 mai a.c. poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Bacău, în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore. 

Ulterior tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi.

 

Cercetările continuă.