UPDATE (FOTO) PERICOL de inundaţii în Bacău! Pompierii lucrează la supraînălțarea digului

În sprijin au venit şi jandarmii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Este pericol de inundaţii, în zona de Nord a municipiului Bacău, acolo unde, şi la sfârşitul lunii iunie, pârâul Bârnat a ieşit din matcă, apa ajungând în mai multe gospodării şi curţile unor firme.

Foto: ISU Bacău

Joi a plouat mult, iar precipitațiile însemnate cantitativ, căzute într-o perioadă atât de scurtă de timp, a determinat creșterea debitului pârâului Bârnat, COTA DE ATENȚIE fiind depășită.

Foto: ISU Bacău

În aceste condiţii, azi-noapte, pompierii salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău cu continuat lucrările de supraînălțare a digului Bârnat, sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bacău, ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și de lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău.
Lucrările la acest dig au fost începute preventiv, în urmă cu zece zile, iar acum s-a dovedit că intervenţia era una necesară. Înălţarea digului cu saci de nisip trebuia să se facă pe o lungime totală de 800 de metri, cu aproape 3.000 de saci, pe ambele maluri ale acestui pârâu.

Foto: ISU Bacău
Foto:ISU Bacău

Update

Lucrările de supraînălţare a digului Bârnat s-au încheiat vineri seară. Zeci de pompieri, jandarmi, angajaţi de la Sistemul de Gospodărie a Apelor Bacău şi de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au fost mobilizaţi pentru ca lucrarea să fie finalizată cât mai repede, având în vedere că debitul pârâului crescuse foarte mult şi se depăşise deja cota de atenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.