Pericol public la Bacău: acoperișurile pot zbura liniștite! Poliția Locală constată, dar nu amendează

Polițiștii locali din Bacău au efectuat verificări amănunțite privind situaţia şarpantelor la imobilele instituţiilor de învăţământ, instituţiilor publice şi la asociaţiile de proprietari.

Verificările vin din ordinul primarului Necula, după ce la începutul lunii o furtună puternică a făcut prăpăd în oraș, iar acoperișul Colegiului Economic, precum și cel de pe un bloc, au fost smulse de vântul puternic.

Polițiștii au constatat că un pericol similar există cel puțin în alte patru situații. Este vorba despre Colegiul Național Ion Ghica și despre trei blocuri de pe străzile N. Bălcescu, Al. Tolstoi și 22 Decembrie, ale căror șarpante sunt desprinse și pot fi oricând smulse de furtună.

“Situaţia şarpantelor a fost verificată la 83 de instituţii de învăţământ, 52 de instituţii publice şi la peste 1200 şarpante existente la blocurile de locuințe din mun. Bacău. În urma acțiunii de control a rezultat că 5 școli aveau acoperiș tip terasă și 78 aveau acoperiș tip șarpantă, fiind prezentate 11 autorizații de construire. Au fost întocmite 6 note de control. Din cele 52 de instituții publice verificate s-a constatat că 18 au acoperiș tip terasă și 34 cu acoperiș tip șarpantă. Conducătorii instituțiilor sau administratorii au prezentat un număr de 3 autorizații de construcție, iar restul au declarat că sunt edificate din construcția inițială a clădirii. Nu au fost constatate degradări vizibile ale șarpantelor  acestor clădiri. Cu privire la situația șarpantelor construite la blocurile de peste 1200 locații, dintre acestea, 360 dețin autorizație de construire, iar celelalte care au fost edificate după 1990 până în anul 2000 au fost executate fără proiect tehnic de execuție și autorizație de construire eliberată de Primăria  Bacău”, se arată într-un comunicat al Primăriei Bacău.

Totuși, polițiștii nu au făcut altceva decât să întocmească note de control şi să dea somații, unde a fost cazul, pentru asigurarea mecanică a şarpantei şi îndepărtarea resturilor de şarpantă rămasă pe terasa clădirii sau căzută pe platforma betonată.

Reprezentanții Primăriei Bacău mai transmit că în perioada următoare vor fi inițiate proceduri vizând urgentarea intrării în legalitate a construcțiilor tip șarpantă edificate fără proiecte tehnice și autorizații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.