Peste 11 mil. lei pentru lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor

Prin dispoziția Ministerului Apelor și Pădurilor, peste 90 de localități, inclusiv orașe ca Bacău, Brașov, Sfântu-Gheorghe, Târgu Ocna, Gura Humorului, Rădăuți, Horezu, vor fi apărate împotriva inundațiilor, în urma finalizării a 60 de lucrări hidrotehnice.

Acestea sunt realizate la nivel național de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), anunţă Ministerul Apelor şi Pădurilor, într-un comunicat de presă. Lucrările constau în consolidări și refaceri de apărări de mal, regularizări de albie și consolidări, amenajări de albii, reabilitări și îndiguri, închiderea liniilor de apărare.

Pentru județul Bacău, au fost alocate fonduri în valoare totală de 11.326.000 lei, aproape jumătate din sumă, respectiv 5.346.000 lei, fiind alocată din fonduri de la bugetul de stat și restul, de 5.980.000 lei, provine din sursele proprii ale ANAR. Cu banii de la bugetul de stat se vor executa lucrări de regularizare și amenajare de albii pentru pârâurile: Slănic, în zona localităților Tg. Ocna și Slănic Moldova; pârâul Tazlău Sărat, în dreptul localităților Măgirești și Ardeoani, și pârâul Oituz, în dreptul comunei Oituz.

Din sursele proprii ale ANAR sunt executate și alte lucrări de refacere a infrastructurii de apărare împotriva inundațiilor în județul Bacău. Mai exact, este vorba despre realizarea de lucrări de amenajare a râului Trotuș și afluenții săi, pe tronsonul Ghimeș-Urechești, pentru apărarea orașului Comănești. În plus, Administrația Națională „Apele Române” va executa lucrări de amenajare a afluenților râului Bistrița, menite să apere municipiul Bacău de inundații.

Refacerea infrastructurii de apărare a început deja şi sunt realizate lucrări de decolmatare, de compactare și înalțare a vechilor diguri, de refacere a pragurilor de fund din gabioane etc. Conform planului de investiții, toate aceste lucrări hidrotehnice vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.