Peste 600 de investigaţii RMN la Spitalul Judeţean, de la începutul anului

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, în prima jumătate a anului, de investigaţii RMN au beneficiat 635 de pacienţi. Sunt bolnavi care au fost spitalizaţi pentru perioade mai lungi sau doar pentru o zi.
„Investigaţiile RMN se fac doar la indicaţia medicului specialist. Asta înseamnă că bolnavul se prezintă cu trimitere de la medicul de familie pentru o consultaţie la un medic specialist, dar poate fi vorba şi de o consultaţie în Urgenţe sau poate să plătească o consultaţie în ambulatoriu. Medicul specialist este cel care face evaluarea şi indică efectuarea unui RMN”, explică Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt la SJU Bacău.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a fost dotat cu aparat RMN, în luna noiembrie 2016. Până atunci, unitatea medicală a avut contracte încheiate cu alte clinici din oraş, care aveau un astfel de aparat. Bolnavii internaţi în spital erau transportaţi acolo pentru investigaţii, iar asta costa unitatea medicală circa 50.000 de lei pe lună. Investiţia în RMN a costat peste 1 milion de euro şi era una mai mult decât necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.