Peste 630.000 de euro fonduri europene pentru informatizarea Primăriei Bacău

Primăria Bacău a atras peste 630.000 de euro, bani europeni, care vor fi folosiți pentru informatizarea serviciilor oferite cetățenilor. “Am semnat astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, contractul de finanţare vizând implementarea, cu fonduri europene, a unei platforme informatice pentru optimizarea serviciilor oferite cetățenilor de Primăria Bacău”, a anunțat primarul Cosmin Necula.

Proiectul depus de Municipiul Bacău a obținut finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Capacitate, cofinanțarea primăriei fiind de doar 2 la sută, iar perioada de implementare este de 27 de luni.
Informatizarea Primăriei ar conduce la servicii mai eficiente şi prompte, dar și la diminuarea birocrației, astfel încât cetățenii să nu mai fie purtați pe drumuri și nici să nu mai piardă mult timp la ghișee.
Obiectivele proiectului sunt: implementarea unei platforme integrate de management al activităților şi înregistrărilor din Primărie (registratură digitală),
digitalizarea şi gestiunea electronică a arhivei Primăriei Bacău, portal pentru servicii online către cetățeni, portal informatic tip „front-office”, inclusiv componenta de hartă geospațială, platformă „back-office”, integrată cu platforma-portal tip „front-office”, personal instruit din cadrul Primăriei în utilizarea/administrarea sistemelor dezvoltate prin proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.