Podul peste Trotuș de la Onești mai așteaptă! Lucrările s-au scumpit peste noapte

Lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș mai așteaptă. Deși contractul de execuție a fost semnat de patru luni, iar acum pe șantier ar fi trebuit să fie furnicar, lucrările nu au început din cauză că, între timp, costurile au crescut. Valoarea contractului este de 8,1 milioane de lei, din care  Ministerul Dezvolătorii Regionale a alocat 7,74 de milioane de lei pentru lucrări, restul banilor venid de la bugetul local al municipiului Onești. Doar că între timp constructorul a refăcut calculele și a transmis autorităților că au crescut costurile, cu circa 30%.

“Constructorul ne-a transmis că necesarul de materiale este mai mare decât cel prevăzut în documente. Costurile de execuție cresc cu circa 10-15 la sută. Ne-a transmis și că a crescut salariul pe ramură, iar cu majorarea aceasta valoarea proiectului ajunge cu aproximativ de 25-30 la sută mai mare, a declarat primarul municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc.

Autorităţile locale iau în calcul varianta unui credit bancar pentru a suporta diferenţa, care se ridică la circa 1,7 milioane de lei, pentru că alocarea acestei sume de la bugetul local ar presupune un efort financiar prea mare pentru oraş. Totuşi, autorităţile speră ca până la urmă banii să vină de la bugetul de stat.

Podul de la Oneşti are nevoie urgentă de reparaţii, din cauza avansatei stări de degradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.