Poliţia Locală, implicată în proiectul „Fii independent, nu dependent! Cool fără alcool!

Astăzi, Poliția Locală a Municipiului Bacău a fost în mijlocul elevilor, în cadrul proiectului UNICEF „Fii independent, nu dependent! Cool fără alcool”, la Școala Gimnazială „Constantin Platon”.


Alături de şcolari, cadre didactice și polițiști, au mai fost prezenți şi coordonatorii proiectului cu Grupul Kuzdu, format din elevi ai Școlii „Platon”, care au dezbătut într-o manieră atractivă teme actuale cu privire la consumul de alcool, tutun și droguri în rândul adolescenților.


Astfel, cei prezenţi au putut afla informaţii corecte despre droguri, care sunt consecințele pe termen scurt și lung ale consumului de alcool asupra organismului, care sunt etapele trecerii de la consum ocazional, la abuz și apoi la dependență. Li s-a explicat şi cum curiozitatea şi presiunea grupului pot influența comportamentul de consum, dar au aflat şi strategiile de a evita sau reduce consumul de alcool.
Astfel de activități, se vor desfășura și pe parcursul lunii noiembrie cu elevii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen” Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.