Poliţiştii băcăuani s-au întâlnit cu tinerii din Centrul Educativ Tg. Ocna

Peste 100 de minori şi tineri aflaţi în Centrul Educativ au participat la o activitate de prevenire.

Vineri, polițiştii din staţiunea Târgu Ocna, alături de cei de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar și ai Serviciului Rutier Bacău au desfășurat o activitate preventivă la Centrul Educativ Tg. Ocna.
Au fost dezbătute subiecte legate de violență, delincvența juvenilă și victimizarea minorilor, dar s-a discutat şi despre prevenirea infracționalității în spațiile de detenție. Cei peste 100 de minori și tineri aflați în acest centru au primit de la polițiști răspunsuri privind repercusiunile recidivei și a săvârșirii de infracțiuni în spațiile privative de libertate, precum și măsuri de autoprotecție.

Foto: IPJ Bacău

O altă temă dezbătută a fost prevenirea traficului și consumului de droguri, reprezentantul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău subliniind, pe lângă informaţii legislative, aspecte privind efectele consumului de droguri în plan fizic și psihic, cât și despre dependență.
La activitate a participat şi o delegație din Republica Moldova, venită în vizită la centrul din Tg. Ocna, şi care s-a arătat dispusă să preia acţiunea ca un model de bună practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.