Poliţiştii băcăuani sunt alături de copii şi în vacanţa de vară

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfăşurat activităţi preventive cu peste 60 de copii aflaţi la Şcoala de vară „Împreună deschidem ferestre spre Cer”, organizată de Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Minorii, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, au putut urmări materiale video cu caracter preventiv, având ca temă prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, cu referire în special la siguranţa pe internet și bullying, dar şi măsuri de prevenire a furturilor.

Ei au fost sfătuiţi de poliţişti să fie prudenţi în discuţiile cu persoane necunoscute, atât în viaţa reală, cât şi în cea online, dar şi să fie atenţi la lucrurile personale în momentul în care se deplasează pe stradă sau în mijloacele de transport.

Sfaturile polițiștilor au vizat și prevenirea violenței verbale și fizice, dar și soluții la care pot apela pentru rezolvarea unor astfel de situații cu care se pot confruntă în vacanță sau la școală.

Activităţile desfăşurate se subscriu campaniei “Vacanţă în siguranţă”, care are ca scop creşterea gradului de informare a copiilor şi tinerilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale în timpul vacanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.