Poliţiştii de la ECONOMIC au aplicat amenzi de peste 2 milioane de lei

Pentru a se asigura un climat de legalitate mediului de afaceri din judeţul Bacău, poliţiştii de la Economic, din cadrul IPJ, au efectuat controale frecvente, în prima jumătate a anului.

Astfel, infracţiunile sesizate de natură economico-financiară au fost cu 55 mai puţine, faţă de perioada similară a anului trecut, scăderea fiind de la 421 în 2017, la 366 de cauze în primul semestru al acestui an, iar infracțiunile de evaziune fiscală au scăzut cu zece procente, în total fiind doar 33 de fapte.
Pe de altă parte s-au desfăşurat şi activități de prevenire și combatere a ilegalităţilor din partea agenţilor economici, stabilite în cadrul Grupului de lucru operațional pentru combaterea evaziunii fiscale constituit la nivelul județului Bacău, cele mai multe pentru identificarea furturilor sau transporturilor ilegale de lemn.

În acest sens, au fost constituite 38 echipe comune de intervenție la nivel local, iar raziile făcute de acestea s-au încheiat cu 364 de amenzi, în valoare de peste 2 milioane lei.
Dar ofiţerii de le investigarea infracţiunilor din domeniul economic au indisponibilizat şi bunuri în valoare de peste 200.000 de lei şi s-au stabilit măsuri asigurătorii pe alte bunuri, în valoare de aproape 7,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.