Amenzi pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi

După ce în luna august au desfăşurat activităţi de informare, poliţiştii locali din Bacău au trecut acum la amenzi, în cadrul campaniei „Dacă-mi iei locul, ia-mi și handicapul!”. Împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, agenţii au desfășurat zilele trecute acțiuni de identificare și sancționare a conducătorilor auto care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.
Şi nu au fost puţini. Au fost identificați și sancționati 38 de şoferi care au ocupat, fară drept, locurile celor cu handicap, valoarea totală a amenzilor fiind de 10.000 de lei.

Poliţiştii fac apel la cetăţeni să respecte locuri rezervate în parcările din oraş pentru persoanele cu dizabilităţi, care sunt semnalizate corespunzător. În caz contrar, ei riscă amenzi de la 1.000 la 2.000 de lei.

De celalaltă parte, şi persoanele cu handicap trebuie să ştie că pot folosi gratuit aceste locuri de parcare, dar numai în baza unui card-legitimaţie de parcare, pe care sunt obligate să-l obţină de la Poliţia Locală şi să-l pună pe bordul maşinii, astfel încât să fie vizibil pentru verificare.

Foto: Politia Locala Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.