Polițiștii locali monitorizează platformele de gunoi. Ce amenzi riscă băcăuanii

Este vorba despre cei care aruncă gunoiul menajer în amestec cu pet-uri, sticlă, hârtie sau metal, care ar trebui colectate separat.

Veşti proaste de la poliţiştii locali din Bacău. A început monitorizarea platformelor de gunoi din municipiu, pentru a vedea dacă se respectă sau nu colectarea selectivă a deşeurilor şi graficul de ridicare a deșeurilor de către operatorul de salubrizare.

În urma verificărilor făcute până acum, s-a constatat că „operatorii de salubrizare nu respectă graficele de ridicare a deșeurilor, iar unele dintre punctele publice de colectare nu sunt dotate cu recipiente pentru depozitarea selectivă a deșeurilor, respectiv fracții de deșeuri menajere, hârtie-carton, mase plastice, metal și sticlă.
De asemenea, s-a constatat că cetățenii municipiului Bacău abandonează deșeurile din construcții în locuri neamenajate sau în containere pentru deșeurile menajere, fapt ce creează dificultăți în colectarea și ridicarea deșeurilor din locurile special amenajate”
, se arată în comunicatul Poliţiei Locale a Municipiului Bacău.

Agenţii avertizează că băcăuanii care vor fi depistaţi abandonând sau depozitând deșeurile în amestec vor fi sancționaţi contravențional conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, cu amendă de la 1.000 până la 2.000 lei, iar persoanele juridice cu amendă de la 20.000 până la 40.000 lei.

În acelaşi timp, fac apel la aceştia să păstreze curățenia la punctele publice de colectare a deșeurilor și să respecte codul de culori aferent depozitării selective, respectiv:

pubela de culoare galbenă pentru colectarea de metal și plastic (folii, PEID, PET, PVC și alte materiale plastice, dar și metale feroase și neferoase)
pubela de culoare albastră pentru colectarea de hârtie și carton (hârtie tipărită, hârtie în amestec)
pubela de culoare verde pentru colectarea de sticlă (sticlă colorată și sticlă albă)
pubela de culoare gri destinată colectării pentru fracția mixtă (biodeșeuri și deșeurile menajere).

Reamintim că, Primăria Municipiului Bacău a notificat deja firma care colectează gunoiul în municipiul Bacău că îi va aplica penalităţi la contract, tocmai pentru că nu ar fi respectat graficul de ridicare a deşeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.